Ciklus radionica “Rastimo zajedno”

U DV “Šibenska maslina” završen 6.ciklus radionica

programa “Rastimo zajedno”

U veljači, 2018.  održana je posljednja, 11.radionica ovogodišnjeg ciklusa programa “Rastimo zajedno”.

Program “Rastimo zajedno”  kao dio šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu, u DV “Šibenska maslina” provodi se od 2011., a čine ga besplatne stručne radionice, namijenjene roditeljima djece od prve do četvrte godine života. Svrha radionica je omogućiti protok informacija, znanja, vještina koje roditeljima koriste u ispunjavanju njihove roditeljske uloge. Roditelji u malim grupama (najviše 14 roditelja) kroz 11 dvosatnih radionica (jednom tjedno) preispituju vrijednosti u podlozi roditeljstva, uče o potrebama djece i roditelja i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine, te traže odgovore na svoja pitanja i dileme.

Ovogodišnje radionice pohađalo je 12 roditelja koji su aktivno osvješćivali svoju ulogu roditelja i unapređivali svoje roditeljske vještine. Glavni cilj radionica bio je stvoriti poticajno okruženje u kojem će roditelj s voditeljima radionica i s drugim roditeljima razmjenjivati ideje o načinima na koje živi svoje roditeljstvo, upoznavati bolje sebe kao roditelja, upoznati neke od teorijskih postavki o pozitivnom odnosu roditelja i djeteta, te o roditeljstvu na dobrobit djeteta.

Vrijednost programa potvrđuju i izjave roditelja koji su pohađali radionice:
“Naučila sam kako biti smirenija kad moje dijete radi nešto što mi ne paše i na taj način ubrzala proces rješavanja problema.“

„Bolje razumijem zašto se moje dijete ponaša na određeni način.“

„Sretna, zadovoljna,ponosna,, samouvjerena mama je najveći dobitak za dijete.“

„Potvrda da dobro obavljam „posao“ roditelja.“

 „Osvijestila sam problematične odluke i osjećaje, te osnažila ono što je dobro i pozitivno.“

„Postala sam svjesnija kako i zašto se događaju određene situacije, te kako u njima reagirati na dobrobit djeteta.“

„Smatram da sam strpljivija s djetetom, bolje ga slušam i više doživljavam.“

 

Kako bi se ovako vrijedan program nastavio, voditeljice radionica Julijana Roković, Dijana Paškov i Ivana Vukšić  se nadaju  jednakoj zainteresiranosti roditelja  i u sljedećem ciklusu. Sve informacije o održavanju 7. ciklusa radionica bit će pravovremeno objavljene na web stranici vrtića i kutićima za roditelje odgojno- obrazovnih skupina DV “Šibenska maslina”.

No Comments

Enroll Your Words

To Top