Čitajmo djeci naglas

“Čitajmo djeci naglas!”- ovu su poruku roditeljima i svim odraslima danas poslali odgojitelji i djeca iz DV Šibenska maslina.

Obilježavajući Svjetski dan čitanja i podržavajući Nacionalnu kampanju “Čitaj mi!”, organizirali su zanimljiva druženja uz knjigu i u vrtiće doveli brojne goste.

Vođene spoznajom kako pravo na čitanje naglas pripada svakom djetetu te kako čitanje naglas razvija vještinu slušanja i maštu, odgojiteljice su organizirale zanimljive aktivnosti.

Usto što su i same čitale djeci, organizirale su posjete roditelja i gostiju koji su čitali djeci omiljene priče. U vrtiću Vidici čitali su im  mama Nikolina Bedrica i prof.kineziologije Mario Malada, u Jutru mama Brankica Laškarin, u Veseljku Edita Malenica, u vrtiću Pčelica  tata Dalibor Vuković i mama Mirela Brkić. U vrtiću Kućica, djeci je čitala njihova kuharica Mila Papak, koja  to već godinama vrlo rado radi. Vrtić Radost nastavio je svoju dobru suradnju sa šibenskim “kazalištarcima”. Nakon Jakova Bilića, ravnatelja šibenskog HNK-a kojeg su nedavno ugostili, djeci je danas čitao dramski pisac i redatelj Sergej Mioč.

Unatoč tome što su danas organizirale više čitalačkih aktivnosti u odnosu na ostale dane, odgojiteljice iz Šibenske masline poručuju kako se slične aktivnosti gotovo svakodnevno odvijaju u svim objektima ove predškolske ustanove.

I na kraju poručuju roditeljima:”Čitanjem naglas  potičete uspješan razvoj Vašeg djeteta!

 

 

                 

                  

No Comments

Comments are closed.

To Top