Vratili smo se u vrtić :)

Međunarodni dan biološke raznolikosti, potaknuo me da ga obilježim sa djecom u vrtiću, a koja su jedva dočekala ponovno krenuti u vrtić i sve aktivnosti koje sa radošću skupa provodimo.
U knjižnici vrtića sam pronašla dvije divne knjige: Čarobni svijet NP Krka i Zagonetni svijet NP Krka.
One su bile odličan uvod u aktivnost.

Djeca su sa zanimanjem listala knjigice, pričali smo i komentirali što sve stanuje i obitava na bogatom području našeg NP Krka, a kad smo se donekle upoznali sa florom i faunom odigrali smo igru zagonetki da provjerimo naše znanje.
Igra je prošla u duhovitom ozračju jer odgovora je bilo svakojakih koji su nas nasmijavali ali ipak smo i kroz ovu igru nešto naučili.
Djevojčica Leona je poželjela odigrati igru Labirint koju smo pronašli u knjizi pa su se i ostala djeca uključila te smo svi skupa pokušavali pronaći put kornjačica Tiki i Tokija do Makija.
I uspjeli smo, a dječjem veselju nije bilo kraja! 

Tada su djeca izrazila želju da bi crtala i izradila neke životinje pa smo se prepustili kreativnosti i dječjoj mašti u ovoj likovnoj aktivnosti.
Koristili smo kolaž papir, papirnate role, tempere i voštane boje. Svatko je radio što je htio a na kraju su djeca bila jako zadovoljna svojim radovima koje su nosili kući.
Nakon cijelog jutra predanog rada, vrijeme je bilo da se malo razgibamo. Iskoristili smo označene stazice na podu vrtića da oponašamo skakanje žabice pri čemu smo ujedno brojali polja koja djeca moraju preskočiti te usvajali pojmove naprijed – natrag, lijevo – desno.

A kad smo se više umorili, zadovoljni i raspoloženi, mahnuli smo našoj kornjači i uz pozdrav obećali joj sutra nastavak druženja.

Pripremila : odgojiteljica Anita Kolanović, DV Vidici

No Comments

Comments are closed.

To Top