Maškare – Rimske legije

Suradnjom NP Krka i DV Šibenska maslina na ulice Šibenika stigao je dašak rimskog vremena u obliku naših malenih vojnika i rimskih dama iz Burnuma. U karnevalskoj povorci sudjelovalo je oko 60-ak djece, dječaci su bili maskirani u rimske legionare s punom vojnom opremom, a djevojčice u rimske dame odjevene u toge s lovorovim vijenčićima u kosi. Unatoč laganoj kiši, naša mala vojska je s osmijehom na licu promarširala od Baldekina do rive i pritom se lijepo zabavila.


Svu tu silnu vojnu opremu valjalo je dobro pripremiti pa su provedene i radionice na kojima su se izrađivali kartonski mačevi, štitovi, kacige, oklopi, lovorovi vijenci. Na radionicama su sudjelovale odgojiteljice, roditelji, djeca i djelatnici NP Krka.
Kao uvertira u pripremu i sudjelovanje na karnevalu u DV Vidici je održana „Smotra rimskih legionara“ što je bila svojevrsna predstava u kojoj su kao maleni glumci mogli sudjelovati i djeca. Djeca su s oduševljenjem prihvatila takve uloge, družili su se s legionarima i međusobno igrali s rekvizitima. Tako smo spojili edukaciju i zabavu, dječji osmjeh, igru, radionice, a sve je kulminiralo sudjelovanjem na karnevalu.
Kako je to sve izgledalo pogledajte u fotogaleriji ispod.

 

                      

No Comments

Enroll Your Words

To Top