Međunarodni Dan darivanja knjige i proslava Valentinova

Podatak kako se istog dana,  14. veljače, diljem svijeta slavi Valentinovo i Međunarodni dan darivanja knjiga, dobro znaju mališani iz DV Šibenska maslina jer već tradicionalno, godinama, uz blagdan ljubavi obilježavaju i blagdan koji slavi ljubav prema knjizi. I ove su godine nizom lijepih aktivnosti obilježili oba datuma. Poklanjali su jedni drugima knjige i slikovnice, a sve uz pomoć odgojitelja koji su aktivnosti osmislili i roditelja koji su ih podržali.

U vrtiću Jutro ugostili su književnicu Anu Bilić, u rasplesanim i raspjevanim zajedničkim aktivnostima družili su se s djecom iz posebne skupine . Prikupljene knjige i slikovnice darovati će djeci koja se liječe na Dječjem odjelu šibenske bolnice.

Djeca iz vrtića Veseljko prvo su uz harmoniku pjevali pjesme o ljubavi i razmjenjivali ljubavne poruke, a potom otišli na Valentinovski ples u vrtić Pčelica. Tu su se međusobno darivali prikupljenim knjigama, a identičnu razmjenu slikovnica djeca iz Pčelice organizirala su sa djecom iz sportske skupine vrtića Vidici. Na Vidicima je u polivalentnoj dvorani u zajedničkom pjevanju, plesanju i međusobnom darivanju slikovnica uživalo više od stotinu djece, a glavni je hit bila pjesma “Ljubav” zbora Cvrčak (autori Maja Gulin, Sonja Batur i Toni Eterović)..

I oni najmanji, djeca iz jaslica Vidici i Kućica nisu propustili slavlje-organizirali su brojne aktivnosti i danima pričali priče o ljubavi i prijateljstvu.

Djeca iz vrtića Kućica slavila su u vrtiću gdje su se družili uz ples pod maskama, a potom otišli u posjet djelatnicima Gradske knjižnice. Tu im je priču o ljubavi čitala knjižničarka Jelena Kronja. Usto, na dar su dobili nekoliko prekrasnih slikovnica.

U vrtiću Radost, uz međusobno darivanje knjiga, izveli su dramatizacije priča Ježeva molitva i Zaljubljene cipele.

I pedagoginja Nikolina Slipčević uključila se u obilježavanje navedenih datuma, djeci je tijekom ovog tjedna čitala priče nakon kojih su organizirane različite likovne aktivnosti.

 

                    

         

         

No Comments

Comments are closed.

To Top