Sport i zdravlje u DV Pčelica

Organizacijom brojnih sportskih aktivnosti mogu se pohvaliti odgojiteljice i djeca iz vrtića Pčelica. Budući je u Kurikulu za pedagošku godinu 2019/2020 na razini vrtića, koji se nalazi u sastavu ustanove Šibenska maslina, “jednoglasno” odlučena tema Sport i zdravlje, vrijedne “pčelice” ozbiljno su se prihvatile posla.I to naravno uz pomoć roditelja koji su prepoznali njihovu odlučnost i dobru volju.

Tata Domagoj Bašić, kapetan GKK Šibenik organizirao je odlazak djece u sportsku dvoranu na Baldekinu gdje su se mališani, među kojima je bio i kapetanov sin Roko, imali priliku družiti s košarkašima GKK Šibenik. Nakon gledanja treninga, nije izostala ni zajednička igra pod koševima,ali ni dječja pitanja: kako se postaje košarkaš, koliko treba vježbati, koliko treba biti visok da bi mogao postati košarkaš… Ne treba sumnjati kako ovo neće biti jedini susret djece iz vrtića Pčelica i košarkaša iz GKK Šibenik. Uostalom, mališani iz Pčelice koriste svaku priliku za igru na košarkaškom terenu u blizini Draženova spomenika.

U okviru planiranih sportskih aktivnosti, upoznali su se i s jednim, možda i nedovoljno poznatim sportom, powerliftingom, kojeg će mnogi na prvu usporediti sa olimpijskim dizanjem utega, od kojeg se ipak u mnogo čemu razlikuje. U posjet im je došao Aleksandrin tata Goran Šimić, osnivač i predsjednik powerlifting kluba Šibenik, čiji su se članovi na natjecanjima okitili brojnim medaljama i priznanjima.

Uz medalje i trofeje koje je tata Goran osvojio na natjecanjima i pokazao ih djeci, demonstrirao je, zajedno s djecom, načine bavljenja ovim sportom, kojim se bave i žene i muškarci. Pričao je djeci o važnosti spavanja i zdrave prehrane te poručio kako ako se dovoljno trudimo, možemo u svemu postati jako dobri, ako ne i najbolji. 

Nije izostala ni ekološka priča, jer su članovi ovog kluba javnosti poznati kao marljivii ekolozi. U najmanje dvadesetak navrata upotrijebili su svoje mišiće u akcijama čišćenja smeća koje su naši nesavjesni građani odlagali diljem županije na mjestima na kojima odlaganje smeća nije dozvoljeno. I na kraju druženja je dogovoreno, tata Goran će im opet doći, ali ovog puta sa ekološkom temom tj organizacijom ekološke radionice.

 

            

          

No Comments

Comments are closed.

To Top