Stjepana Radića 54, 22000 Šibenik

TEL: 022 332-703

Jaslice: 9,5 satni boravak 6:30-16:00/16:30

3 skupine

Voditeljica: Ksenija Lučev

Vrtić: 9,5 satni boravak 6:30-16:00/16:30

5 skupina

Voditeljica: Duška Mikulandra

 

 

 “Crvenkapica”

U sklopu DV Jutro, djeluje dramska skupina ( odgojiteljice Dijana Paškov – Ivana Vukšić ) koje sa svojom odgojnom skupinom stvaraju razne predstave, koje onda izvode na nekim manifestacijama, a često i „gostujući“ u drugim vrtićkim objektima.
Nedavno su posjetili naša dva objekta DV Kućica i DV Vidici, te su nam se predstavili sa predstavom „Crvenkapica“.
Djeca su uživala u njihovoj izvedbi, jer kad djeca glume djeci, to je ipak najbolje i najzanimljivije.
Malim glumcima, čestitamo na vrhunskoj izvedbi. Bravo!

 

 

                      

 

 

“Budućnost knjige”-likovni natječaj

 

Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“, objavila je poziv za likovni natječaj – „Budućnost knjige“, a u povodu manifestacije Noć knjige 2018g.
Ponosni smo na sudjelovanje naše djece u tom natječaju, a posebno na naše dobitnike nagrade, djevojčicu Milu Gončin i dječaka Emanuela Klarića ( odgojna skupina Margita Roca i Anita Lambaša )
Čestitamo!

 

                    

 

 Međunarodni Dan knjige

 

U današnje vrijeme, djeca su sve više nego ikad okružena ekranima, naučena da prstićima prelaze preko njih, te da na taj način uče o svijetu koji ih okružuje.
Priče, knjige, slikovnice, sve su manje zastupljene u njihovim životima, šta ni najmanje nije dobro za razvoj djeteta.
Zato odgojitelji u svom svakodnevnom radu, koriste edukativne priče, slikovnice, listaju ih zajedno s djecom, čitaju, prepričavaju, razgovaraju…
14.02. obilježava se Međunarodni Dan knjige. U našem vrtiću, obilježimo ga na način da djeci neku priču pročita osoba koja nije njihov odgojitelj.
Na takav način djeca dobiju neki potpuno novi doživljaj, nešto šta nije uobičajeno i uvijek se pokaže da je to jako dobra ideja.
Ove godine u skupini odgojiteljica Margita Roca i Anita Lambaša, priču „Zaljubljeni vrabac“ , pričala je teta Zdenka Kekelić, koja je za tu priliku izradila lutku od balona, te priču “Pasta za divne snove”.
U skupini odgojiteljica Marina Ljutić i Duška Mikulandra, te odgojiteljica Svetka Jurković i Claudia Marija Vrbičić,  priču „Ribica duginih boja“ ispričala je naša teta kuharica Mila Papak.
Djeca su bila oduševljena, novim licima, novim pričama, a mi zahvaljujemo teti Zdenki i kuharici Mili šta su djeci uljepšala dan.

 

                       

 

Posjet Svetog Nikole

 

Dolazak Svetog Nikole u naš vrtić, obilježili smo nizom aktivnosti. Svečanost je započela predstavom za djecu „Tri sestre“, koju su za djecu uvježbale i izvele mame djevojčice Mile Gončin i Doris Marinov, te dječaka Emanuela Klarića, Bartola Smoje i Jakova Vukšića ( iz skupine odgojiteljica Margita Roca i Anita Lambaša )
Zatim nas je posjetio, glavom i bradom sam Sveti Nikola ( otac djevojčice Hane Rončević iz jasličke skupine ) kojem su djeca pokazala šta su za njega naučila, ples, pjesmice, recitacije, igrokaze…
Atmosfera je bila fenomenalna, djeca su opet uživala u predstavi koje su mame izvele, a naravno, najviše su se obradovala poklonima koje nam je Nikola donio ( razne slikovnice, bojanke, istraživačke setove … )

 

                                                  

 

 

 

Jesenska svečanost

 

Svake godine obilježavamo godišnje doba jesen, nizom aktivnosti koje se odvijaju u skupinama, dok  jesen naposljetku ne obilježimo svi zajedno događajem kojeg nazivamo Jesenska svečanost.
Djeca svake skupine predstave se svojim prijateljima kroz igrokaz, recitaciju, pjesmicu, ples, a u posjet nam dođe i teta Jesenka.
Vrtićem se širi miris kokica, koje djeca obožavaju, a njihove odgojiteljice im ih ispeku.
Ove godine, mame dječaka Emanuel, Jakov, Tonko, Bartol, te mama djevojčice Mile ( skupina odgojiteljica Margita Roca i Anita Lambaša ) predstavile su se sa prigodnom predstavom „Jabuka“ .
Djeca su bila oduševljena.
A mi se zahvaljujemo vrijednim mamama, koje su dolazile na probu i uvježbavale tekst uz koordinaciju odgojiteljice Margite Roca, te vrijednim ručicama djece koja su izradila scenu za Jesensku svečanost i samu predstavu.

 

 

                                                        

 

 

 Edukativna radionica N.P.Krka

 

Ove godine program našeg vrtića usmjerili smo na Odgoj za okoliš, te intenzivnije nego inače radimo sa djecom na njihovoj edukaciji, spoznajama, razvoju ekološke svijesti, moralnim vrijednostima, načinima i potrebama za očuvanjem biljnog i životinjskog svijeta koje nas okružuje, te zapravo na očuvanju ove naše prekrasne planete Zemlje.
U tim našim nastojanjima u pomoć smo pozvali naše, već dugogodišnje suradnike, edukatore iz N.P. Krka, koji su se kao i uvijek odazvali na naš poziv. Ostvarili su izvrsnu interakciju s djecom, te održali vrlo kvalitetnu prezentaciju na temu :
„Mini čuvari prirode“, priča i slikovni kviz o prirodi, biljkama, životinjama i zaštiti okoliša.
To je prva u nizu edukativnih radionica koja će se održati u našem vrtiću.
Od srca zahvaljujemo djelatnicima N.P. Krka, na ovako zanimljivom druženju, te sa nestrpljenjem isčekujemo novo.

 

                    

 

 Predstava “Mačak, pjetlić i lija”

 

U našem vrtiću, ugostili smo kazalište Lutonjica Toporko, koje nam je održalo lutkarsku predstavu „Mačak, pijetao i lija“.
Priča je to o borbi lukave lisice da nadmudri pijetla i možda bi se to tako i desilo, da u pomoć nije došao mačak i spasio ga.
Djeca uvijek i iznova uživaju u predstavama, posebno lutkarskim, pa se radujemo šta će nam u goste doći u ovoj pedagoškoj godini još poneka predstava.

 

                       

Proslava Dana kruha

 

Prigodnom svečanosti, 20. listopada, obilježili smo Dane kruha. To je već dugogodišnja tradicija u kojoj djeca prije same svečanosti uče
Na kraju svi zajedno zapjevamo pjesmice o pekaru i kruhu, te se počastimo toplim pispaljima.
Ovim putem zahvaljujemo se mami djevojčice Mile, Ani Paić, šta nam je donirala tijesto i tako svoj djeci u našem vrtiću omogućila slatke zalogaje.

 

                                         

 

Obilježavanje Međunarodnog dana štednje

 

U suradnji sa roditeljem Dariom Marinov , tatom djevojčice Doris, zaposlenim u Kent banci, obilježili smo Međunarodni dan štednje.
Djeca su prvo bila počašćena slatkisima, sokićima ,bojali su bojanku, razgovarali su s tatom od Doris, postavljali razna pitanja.
Strpljivo i jezikom razumljivim dječjem uzrastu, tata Dario, objasnio im je što je to štednja, koja valuta je u Hrvatskoj, zašto se obilježava Međunarodni dan štednje, šta je bankomat, gdje dižemo plaću, kako štediti novce preko kasice prasice i još mnogo toga.
Djeca su dobila i prigodne poklone.
Ovim putem zahvaljujemo svim zaposlenicima banke, a posebno ljubaznom tati Dariu , šta nas je tako lijepo ugostio.

 

                    

 

Obilježavanje Svetog Mihovila

 

Kao i svake godine, tako smo i ove, Dan grada, obilježili nizom aktivnosti. Na Krešimirovom trgu, djeca su pjevala i plesala pjesmice “Oj Dobriću”, te “Školicu”. Pod motom “Trka za moj grad”, na nogometnom stadionu , tradicionalno se održala utrka, a vjerska skupina iz našeg vrtića, sudjelovala je u procesiji.

 

ples na trgu

 

        

 

trka za moj grad

 

        

     

 

procesija

 

              

Dodjela nagrada za Svetog Mihovila

 

U prigodi proslave Dana grada Šibenika o svetkovini Sv. Mihovila, Centar za vizualnu kulturu Gradske knjižnice Juraj Šižgorić raspisao je likovni natječaj s temom Sv. Mihovila. Pristiglo je četrdesetak likovnih uradaka lika Svetog Mihovila te je 27. rujna 2017., u galeriji knjižnice upriličeno otvorenje izložbe i proglašenje najboljih radova.
Likovnom tehnikom kaširanja novinskim papirom, djeca iz skupine odgojiteljica Margita Roca i Anita Lambaša, djevojčica Mila Gončin i dječak Emanuel Klarić, izradili su Svetog Mihovila i dobili nagrade za svoje radove.

 

 

        

 

 

 

Nagrade za narodne poslovice

 

Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” objavila je natječaj za narodne poslovice. Dodjela nagrada bila je 13.09.2017g. a dobili su je djeca iz skupine odgojiteljica Margita Roca i Anita Lambaša i to  djevojčica Mila Gončin, dječaci Jakov Krnić i Vice Dulibić.

 

     

 

Proslava „Majčinog dana“

 

Skupina vjersko-katoličkog odgoja, 04.05.2017g. sudjelovala je priredbi „Majka, srce obitelji“.
Djeca su izvela plesnu točku, pod imenom „Sreća najveća“
Tradicionalni je to susret vrtića, osnovnih i srednjih škola, te njihovih majki, povodom proslave „Majčinog dana“.
Susret je održan u Katoličkoj školi, a proslavi je prisustvovao i biskup Tomislav Rogić.

 

            

 

 

Posjet izložbi „Prijatelji suhozida“

 

Djeca dviju odgojnih skupina, odgojiteljica Svetka Jurković i Claudia Marija Vrbičić, te Ksenija Lučev i Valentina Erceg, posjetila su Muzej grada Šibenika i to izložbu pod nazivom „Prijatelj suhozida“.
Zaposlenica muzeja gos. Ivana ljubazno nas je provela kroz muzej i upoznala nas sa fotografijama Boška Fržopa, sa tematikom bunja i suhozida.
U samom muzeju nalazi se bunja napravljena od stiropora, a njena uloga je edukativnog i praktičnog karaktera da djeca zajedno sa gosp. Ivanom slože bunju i to komad po komad.
Nakon šta je bunja složena, jedno po jedno dijete ulazilo je u nju.
Djeca su se oduševila tim radom, izradom bunje, pa su kroz likovno izražavanje to i pokazali nakon povratka u vrtić.
Zahvaljujemo gos. Ivani na trudu i vidimo se uskoro sa nekom novom muzejskom izložbom.

 

                 

Posjet Dental centru Dubravica 

 

U sklopu projekta „Zubi“ kojeg smo zapoceli ove pedagoške godine, posjetili smo i Dental centar Dubravica, gdje nas je dočekala mama dječaka Tome, teta zubarica Maša.
Tijekom posjeta Maša nas je upoznala sa ordinacijom u kojoj radi, prima pacijente velike i male, te nam pokazala sve šta joj je potrebno da bi popravila zubiće.
Tako smo upoznali, a Maša je svim spravama dala i imena koja djeci približavaju njihovu svrhu:
stolicu sa liftom-zubarsku stolicu, ogledalce i brojalice zubića-iglu, usisavač sline-patkicu, brusilicu-pčelicu, brusilicu-komarac, svjetlo i još puno toga.
Bez straha, djeca su jedno po jedno sjela na zubarsku stolicu i teta Maša im je pregledala zubiće i još ih namazala posebnom pasticom.
Za vrijeme pregleda zubića, svako dijete sa stolice moglo je gledati crtić.
Došla je i „Zubić Vila“ , koja je uz pomoć lutke krokodila, komunicirala sa djecom.
Da bi se zahvalili našoj  Maši, zapjevali smo nekoliko prigodnih pjesmica, te izrecitirali recitaciju.
Djeca su oduševljena ovom posjetom, a najponosniji je dječak Toma, jer to je ipak samo njegova mama.
Hvala Vam Mašo od srca.

                             

 

 

Posjet Autoškoli “Zeleni val”

 

U dogovoru sa tatom dječaka Filipa i djevojčice Nike, Vedranom Škugorom instruktorom vožnje u autoškoli „Zeleni val“ , skupine odgojiteljica Svetka Jurković – Claudia Marija Vrbičić , Margita Roca – Anita Lambaša, posjetile su autoškolu.

Cilj posjete bio je upoznavanje djeca sa prometnom kulturom, ponašanjima djece u prometu, vozila, upoznavanje prometnih znakova…

Prvo su se djeca upoznala sa voznim parkom autoškole, ulazila su u vozila, trubila sa sirenom, okretala volan, zakopčavala pojas i slično.

Druženje se nastavilo u učionici, gdje se uz videozapis nastavilo upoznavanje sa raznim situacijama u prometu, koje su vrlo važne za djecu, sudionike u prometu.

Djeci je taj videozapis bio toliko interesantan, da su tražila ponavljanje tog zapisa više puta, a i sama su aktivno sudjelovala u toj aktivnosti, postavljajući pitanja ili iznoseći svoja razmišljanja za sve šta ih je zanimalo.

Zahvaljujemo se tati Vedranu i njegovim kolegama iz autoškole „Zeleni val“ šta su nas tako lijepo primili, te nam obogatili znanja važna za svakodnevni život djece, sudionika u prometu.

 

                                                          

 

 

Posjet tete zubarice i “Zubić Vile”

 

U našu skupinu došla je mama dječaka Tome, koja je zubarica i osim pribora za pregled zubića, sa sobom je povela pravu živu „Zubić Vilu“ .
Teta zubarica naučila nas je puno o zubićima, održavanju higijene, grici-grecima koji mogu pogristi  zubiće i prebojati ih u ružnu crnu boju. I pregledala je naše zubiće.
Naučili smo koliko je važno ići kod zubarice, jer samo ona može vidjeti kriju li se u našim zubićima neki zločesti grici-grec, te da se tete zubarice ne treba plašiti.
Hvala teta zubarice Mašo,a hvala i „Zubić Vili“ na posjeti našoj skupini. Vidimo se opet.

 

                                                                       

 

Posjet Udruzi slijepih Šibenik

Povodom sv. Lucije zaštitnice slijepih posjetili smo udrugu i družili se sa njihovim članovima.
Ova posjeta dogovorena  je  još  prošle godine prilikom  posjete  barba Tihe našoj skupini. S radošću i velikim iščekivanjem družimo se sa barba Josom, Tihom ,Darkom, Karlom,…
Upoznajemo neke predmete s kojima se i oni mogu služiti iako ne vide. Vagali smo se i čuli koliko imamo kila.
Čuli koliko je sati, tko zove na mobitel, kolika nam je temperatura.
Vidjeli i opipom čitali slikovnicu ,pismo braice, pokušali hodati s bijelim štapom, ….
A najveća zagonetka je kako igraju pikado. S pikadom  koji govori  upoznaje nas barba Darko i Tiho.I mi smo probali igrati pikado.
To se djeci najviše svidjelo. Rado bi ponovo došli u posjet, zbog svega što su vidjeli i doživjeli, ali i zbog pikada.

Na kraju posjete uz prigodne pjesme čestitamo im Sv.Luciju i Božićne blagdane i poklanjamo čestitke i božićni aranžman koje smo  izradili sa roditeljima.

Cvita: “Ja bih ponovo došla u udrugu slijepih!”

Nika:” Vaga je rekla da imam 19 kilograma i 5 (500grama) ?”

Sve im je bilo zanimljivo ali najviše pikado. Sva su djeca probala bacati strelicu i pogoditi neki broj i zbog toga su bili sretni.

Na povratku u vrtić Filip uz pomoć Brune pokušava hodati zatvorenih očiju.
Filip:” to je baš teško. Ali zato imaju bijeli štap ili im pomaže barba Karlo ili neko drugi!” 

                                                   

 

 

 

 

To Top