Stjepana Radića 56, 22000 Šibenik

TEL: 022 332-960

  Jaslice: 9,5 satni boravak  6:30-16:00/16:30

 Vrtić: 9,5 satni boravak  6:30-16:00/16:30

 Voditeljica: Julijana Roković

 

 

 

Izlet u Zadar-posjet zračnoj luci Zemunik

Izlet u Zadar- posjet zračnoj luci Zemunik
U sklopu projekta Aktivni u prometu, organizirali smo izlet u Zadar s ciljem obilaska Zračne luke Zemunik- Zadar. U realizaciji ovog izleta imali smo podršku i pomoć nase pedagoginje Marijane, zdravstvene voditeljice Danijele i roditelja, posebno Mijine i Lukine mame Tereze. Ona nam je omogućila i ugovorila kontakte u zračnoj luci, išla s nama na izlet i na kraju počastila djecu pizzama.
Za djecu je cijeli izlet osim edukativnog značenja,bio jedan neopisivo lijep događaj i doživljaj. Jos jednom hvala mami Terezi na nesebičnoj suradnji s odgojiteljima DV Pčelica.

 

         

 

Vožnja  autobusom

Starija jaslička skupina,provozala se autobusom od Baldekina do Vidika i natrag. U sklopu projekta Aktivni u prometu, iskusili smo sto znači čekati autobus i gdje,kako se ponasamo u vožnji i kakav je osjećaj vožnje autobusom.

 

   

 

 

Mjesec hrvatskog jezika

Međunarodni dan materinskog jezika obilježava se 21. veljace. U našoj ustanovi u tjednu od 11-15.3.2019 svatko je u svom objektu planirao aktivnosti koje su vezane za hrvatski jezik.
U nas vrtić je tim povodom, došla Franka Klarić, glumica i teta naseg Nina. U jaslicama ,a zatim i u vrtiću, čitala je slikovnice,a na radost djece zajedno su i improvizirali neke igrovne situacije.

 

   

 

 

Čitaj mi

Kroz 2. mjesec smo sudjelovali u akciji kampanje “Čitaj mi”:
-sakupljali smo slikovnice za djecu u bolnicama,domovima zdravlja i drugim ustanovama u kojima se okuplja mnogo djece
-ukljucili smo roditelje,bake,bracu i sestre po svim skupinama,da dolaze u grupe i citaju djeci slikovnice.

 

   

 

Zimovanje

Na zimovanju DV Sibenske masline,sudjelovala su djeca i naseg vrtica. Kolegica Sanja J. vodila je osmero djece predskolskog uzrasta na Petehovac.

 

   

 

 Božićni ručak

I ove godine smo organizirale zajednički bozićni ručak svih skupina-djece,odgojiteljica i pomoćnog osoblja.

 

 

Humanitarna akcija 

 

U suradnji s Agentima dobrote organizirale smo humanitarnu akciju za jednu potrebitu obitelj. Zajedno s roditeljima i djecom prikupili smo hranu, higijenske potrepštine i poklone za djecu obitelji, a našu djecu osvijestili o potrebi  i ljepoti darivanja drugih.

 

   

 

Ukrašavanje jelke

 

Roditelje našeg vrtića smo pozvale, da zajedno s djecom kuci ,izrade ukrase za božićnu jelku od prirodnog materijala. Jelku smo zatim zajedno ukrašavali .

 

             

 

Večer matematike

 

U večeri matematike sudjelovali su predškolci skupine Leptirica ,njihovi roditelji i odgojiteljice Sanja i Marina.

 

 

Sveti Nikola u našem vrtiću

 

Bili smo jaako dobri, pa nam je i ove godine došao Sv Nikola( ovaj put otac djevojčice Adele Vuković). Dogovorile smo s njim da nam dođe na motoru ( povod je projekt Aktivni u prometu), a djeca su ga dočekala pjesmom uz pratnju kolegice Sonje Kulušić na harmonici, te izvela igrokaz „Zato je Krampus crn!“ koji nam je napisala kolegica Zdenka Kekelić. Još jednom hvala svima na sudjelovanju.

 

             

 

Vožnja vlakom

 

Na vožnju vlakom Šibenik- Perković, s presjedanjem u Perkoviću i natrag za Šibenik, išla su djeca Loptica i Leptirica u pratnji svojih odgojiteljica, zdravstvene voditeljice Danijele i nekoliko roditelja. Vožnju nam je omogućio tata Ante ,a povod vožnji je projekt našeg vrtića Aktivni u prometu.

 

         

 

Dan štednje

 

Svjetski Dan štednje obilježili smo posjetom OTP banci.

 

 

Dani kruha i jabuka

 

Povodom  Dana kruha i Dana jabuka djeca i odgojiteljice su se zajedno potrudili i ribali jabuke, pravili pitu s korama, mijesili slatke kiflice i sve to pekli u našoj kuhinji, a kasnije se i počastili.

 

 

Izlet u Skradin

 

Na izlet u Skradin su išla djeca skupine Leptirica i starija djeca skupine Loptica. Svi zajedno, proslavili su Jesensku svečanost na otvorenom i sudjelovali na radionici ” Mini čuvari prirode” djelatnika Nacionalnog parka Krka u multimedijalnom centru Skradin.

 

 

      

 

Posjet policijskoj postaji Šibenik

 

Organiziran je posjet predškolaca policijskoj postaji Šibenik. Do stanice ,nas je na radost djece ,dopratio policajac Brajković U stanici su djeca gledala edukativni crtić Opasne naprave, zatim su obišli prostorije u postaji i policijska vozila.

 

      

 

Dan grada

 

Povodom Sv Mihovila, zaštitnika našeg grada, dogovorili smo , s djecom i odgojiteljicama drugih vrtića, zajednički izlazak ispred spomenika Braniteljima na Baldekinu. Djeca su pjesmom i plesom proslavili Dan grada. Nasa djeca su pjevala i plesala uz narodno kolo Širi diri.

 

   

 

Nacionalni Dan hitne medicinske službe

 

 Svake godine središnje obilježavanje Nacionalnog dana Hitne medicinske službe održava se u drugom gradu. Ove godine održavalo se u našem gradu, Šibeniku, gdje su se okupili djelatnici HMS-a iz svih dijelova Hrvatske sa svojim timovima i vozilima.

 Na obali dr. Franje Tuđmana građanima su kroz edukacijske programe pokazali djelatnost, opremu i dostignuća koja u ovom trenutku ima hitna medicina u RH. A takvu priliku ni mi nismo htjeli propustiti. Vidjeli smo što sve ima u vozilu hitne pomoći i naučili tko nam može pružiti hitnu pomoć, kako i zašto i pri tom se još i odlično zabavili.

 

 

                    

 

 

 

Posjet D.V Vidici

 

Suradnja zdravstvene voditeljice Danijele Storić , te skupina “Leptirići” i “Loptice”-izrodila je jedan zanimljiv i veseo posjet vrtiću “Vidici”. 

Lijepo nas je ugostilo u dvorani gdje smo s velikim interesom gledali kako djeca vježbaju sa svojim trenerima. 

A poseban doživljaj bio je posjet centralnoj kuhinji-gdje nam je kuhar Karlo pokazao gdje se i kako kuhaju naši ručkovi.

 

 

                 

 

 

Obilježavanje Dana sindroma Down

 

  ZAŠTO SMO DANAS (21.3.) NOSILI RASPARENE ČARAPE?

     …simbol Dana sindroma Down su šarene čarape,jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti.

     Kad vas (nas) upitaju: zašto nosiš šarene (različite) čarape? Osvijestit cete postojanje Downovog sindroma među djecom i ukloniti prepreke između takve djece i njihovih vršnjaka.  Slikovnica ” Moja prijateljica ima Downov sindrom ” nadahnjuje i potiče djecu da prevladaju prepreke koje mogu postojati između djece koja imaju Downov sindrom i njihovih prijatelja u igri.

 

 

  

 

 

Obilježavanje Međunarodnog dana knjige

 

Dan čitanja, u našem vrtiću obilježili smo objedinjujući nekoliko aspekata iz projekta „Glazba smo ti i ja i mi svi“.
Dječak Adrian ( brat našeg dječaka Davida ) svirao nam je Bachovu „Buru“.
Knjižničarke ( i mama naše djevojčice Maše ) Jelena Vrčić i Katarina Klarić, pročitale su svakoj skupini slikovnicu po izboru.
Baka Živa, sa svojim unukom Nikom, izvela je lutkarski igrokaz „Zaljubljeni medo“.

 

              

 

 

Božićni ručak i dragi gosti

 

                       

 

Vatrogasac u našem vrtiću

 

U vrijeme blagdana, dolazi do povećanog korištenja eksplozivnih sredstava, pa smo odlučili u goste pozvati vatrogasca.

Gospodin Miloš, pripadnik je Vatrogasne postrojbe Šibenik, rado se odazvao našem pozivu.
Dolazak vatrogasca u vrtić, za djecu je uvijek pravi doživljaj. Sa velikim zanimanjem slušala su djeca njegovo izlaganje, postavljali su razna pitanja i razgledavala njegovu uniformu, kacigu.
Ovo je odličan primjer preventivnog djelovanja na najmlađe.

 

        

 

 

 Ukrašavanje parka

 

Na poziv grada Šibenika, odazvali smo se i mi, da zajedno sa roditeljima i djecom, okitimo naš predivni park, povodom nadolazećih blagdana.

 

                       

 

Posjet Svetog Nikole

 

 

I ove nas je godine posjetio Sveti Nikola ( otac djevojčice Gabriele Mandura ) Danima smo se pripremali za njegov dolazak. Odgojiteljice su izvele predstavu kazališta sjena „Postolar Grišpin“, predškolci su recitirali, djeca svih odgojnih skupina su pjevala, i plesala uz pratnju odgojiteljice Sonje Kulušić, koja je svirala harmoniku.
Družili smo se u vedroj i veseloj atmosferi, a Sveti Nikola nam je donio i poklone, šta je djecu obradovalo najviše.

 

                    

 

 Radionica u Muzeju

 

Starija skupina našeg vrtića, prihvatila je poziv Muzeja grada Šibenika za sudjelovanje u radionicama čiji su oni organizatori.
Djeca su imala priliku naučiti nešto o srednjem vijeku, ali i graditi srednjovjekovnu kuću.
Radionica je bila edukativnog tipa, djeci jako zanimljiva, a sama voditeljica radionice Ivana Vučenović, izuzetno zabavna i djeci interesantna sa načinom svog izlaganja.

 

                       

 

Posjet glazbenika i putopisca – Veliki Gogo

 

Ove pedagoške godine provodimo projekt pod nazivom „Glazba smo ja i ti i mi svi“ i to u svim odgojnim skupinama, jaslicama i vrtiću.
U sklopu tog projekta, mama djevojčice Maše, u goste nam je dovela svog prijatelja Gorana Subašića – Veliki Gogo, putopisca i glazbenika koji je pjesmom i svirkom u ovo predblagdansko vrijeme razveselio djecu i naše odgojiteljice.
Djeca su uživala, ostvarila super komunikaciju sa Gogom, pa se ovim putem zahvaljujemo Gogi na njegovoj posjeti i radujemo se nekom našem novom druženju.

 

           

 

 

Eko radionica “Recikliranje papira i izrada ukrasnih predmeta od otpada”

 

Organizirali smo mali izlet i to u Skradin, gdje smo posjetili djelatnike NP Krka. Tom prilikom djeca su sudjelovala u ekološko-edukativnoj radionici „Recikliranje papira i izrada ukrasnih predmeta od otpada“ koju organiziraju djelatnici NP Krka, sa kojima već imamo tradicionalnu suradnju.
Edukatori su nas naučili kako se reciklira papir, kako sami možemo izraditi sliku, nakit, cvijeće i još mnogo toga.
Djeca su bila oduševljena radionicom, a zainteresiranost, koncentracija, bila je odlična.
Nakon radionice, posjetili smo park u Skradinu i tamo smo „pozdravili“ godišnje doba jesen.
Ovim putem zahvaljujemo ljubaznim edukatorima, šta su našu djecu obogatili sa još jednim iskustvom, te znanjem o ekologiji.

 

 

               

 

Nagrada za narodne poslovice

 

Gradska knjižnica” Juraj Šižgorić”, objavila je natječaj za narodne poslovice i djevojčica Anamaria Kisić je dobila nagradu.

 

        

 

 

Posjet naših predškolaca O.Š. “Juraj Šižgorić”

 

 

                   

 

 

 

Posjet Sokolarskom centru

 

16.05. 2017g. posjetili smo Sokolarski centar u Dubravi.
Gospodin Emil Menđušić djecu je naučio na koji način sove i sokolovi preživljavaju u svom prirodnom staništu, tko im je neprijatelj, a kome su oni neprijatelji.
Također je podučio djecu kako čovjek može zaštititi te prekrasne ptice, kako im pomoći kad su povrijeđeni i zašto zapravo i postoji ovaj sokolarski centar.
Djeca su bila oduševljena ovim malim izletom, a neki su poželjeli da jednog dana kad odrastu i sami rade u sokolarskom centru.

 

         

Posjet učenika  O.Š. „Juraj Šižgorić“

 

 19.05.2017g. posjetila su nas djeca, učenici iz Osnovne škole „Juraj Šižgorić“ sa učiteljicom gđom Helenom Šarić.
Izveli su igrokaz „Planet Zemlja“ , te smo na taj način i ove godine, nastavili naše, sad već dugogodišnje druženje škole i vrtića.

 

         

Obilježavanje Dana Europe

 

U sklopu obilježavanja Dana Europe, djeca odgojne skupine odgojiteljica Sanja Jelovčić i Danka Berović,  pozvana su u grad, na organiziranu radionicu pod nazivom EU zastave.
Nakon kratkog predavanja, djeca su crtala obilježja EU, zastave njenih zemalja i poznate simbole.
Na poklon su dobili prigodne slikovnice, knjižice.

 

             

 

 

Posjet Svetog Nikole našim mališanima

 

Sveti Nikola  posjetio  nas je u našem vrtiću i odao nam je tajnu kako nas je gledao cijelu godinu i kako smo bili jako dobra djeca, pa nam je zbog toga donio i poklone .A mi smo njemu svašta zapjevali, recitirali i pokazali mu šta smo sve u vrtiću naučili.

 

                     

Blagdansko druženje djece, roditelja i odgojitelja

 

Svake godine u ovo blagdansko vrijeme, u našem vrtiću, druže se, plešu, pjevaju i glume zajedno djeca i njihovi roditelji.
Ove godine, roditelji su izveli igrokaz
 “Izgubljeni balun” 
Igrokaz kojeg su djeca i sama prezentirala u Gradskoj knjižnici povodom 950 godina, obilježavanja rođendana našeg grada.
Bilo je lijepo, veselo, zanimljivo i radujemo se nekom našem novom druženju.
Hvala svima koji su bili dio ovog blagdanskog druženja.


                             

Božićni ručak

 

       

To Top