Ulica branitelja Domovinskog rata 2G, 22000 Šibenik

TEL: 022 332-324

 Jaslice: 9,5 satni boravak 6:30-16:00/16:30

4 skupine

 Voditeljica: Rosanda Županović Lastavica

Vrtić: 9,5 satni boravak 6:30-16:00/16:30

5 skupina

Voditeljica: Irena Kožić

Vidici-Mansarda: jutarnji 5,5, satni boravak 7:30 – 13:00

3 skupine

Voditeljica: Anita Kolanović

 

 

 

Dječja donacija Caritasu

 

Marljiva djeca vjerske skupine ( odgojiteljice Sanja Lelas i Bernardica Ljutić ) kroz korizmu su se odricali malih stvari i stavljali ih na stranu. Skupljene stvari, higijenske potrepštine i hranu, na ovogodišnji Veliki petak, 30.3.2018. donirali su župnom Caritasu.
Ujedno su organizirali i radionicu na kojoj su izrađivali prigodne ukrase, koji će se zajedno sa ostalim ukrasima iz župe, prodavati ispred crkve u humanitarne svrhe.

Za vrijeme posjeta župniku fra Ivanu, župa Svetog Petra-Vidici, uručili su ručno rađenu uskrsnu čestitku, a fra Ivan im je pokazao grob Isusov izrađen u župnoj crkvi i ispričao im je o događajima vezanim za kršćansko slavlje Vazmenog trodnevlja.

 

                          

 

 

 

Uskršnja radionica

 

Dječje jaslice „Vidici“ u suradnji sa udrugom Kamenčići, održali su još jednu kreativnu radionicu u prostorijama udruge. Uskršnja radionica je imala za cilj produbljivanje suradnje sa roditeljima ali i održavanje bliske suradnje sa društvenom zajednicom kroz udrugu Kamenčići. U radionici su sudjelovala i djeca zajedno sa svojim roditeljima. Koristila se tehnika decupage i ukrašavale su se šalice i jaja.

Hvala svim roditeljima koji su izdvojili svoje vrijeme i pridružili nam se u realizaciji ovake lijepe i humanitarne aktivnosti, a posebno zahvaljujemo gospođi Sonji Ševo koja već drugi put u ovoj pedagoškoj godini ostvaruje ovako kvalitetnu komunikaciju sa djelatnicima jaslica „Vidici“ te nam pruža punu podršku kroz zajedničke kreativne aktivnosti.

 

 

     

 

 

Snijeg u Šibeniku

 

Ne dešava se često da se naš grad obuče u bijelo. Zato je čarolija pahuljica, našoj djeci još i veća. Svašta smo mi raditi ta dva dana dok je snijega bilo, prvo smo ga morali očistiti, pa se malo grudati, pa opet malo šetali, a kakav bi snijeg bio, da snjegovića nije bilo.
Napravili smo ga na našem balkonu, da ga možemo promatrati iz tople sobe i vidjeti šta se sa njim događa kad izađe Sunce.

 

                 

 

Posjet Svetog Nikole

 

U vrtiću i  jaslicama, kao i svake godine, kroz brojne aktivnosti obilježili smo blagdan Svetog Nikole. Djeca su se danima pripremala za njegov dolazak. Uređivale su se čizmice, pjevale pjesmice, učile recitacije, uvježbavale plesne točke, a s nestrpljenjem se isčekivao dan kada će sve naučeno i pokazati Svetom Nikoli.

 

                       

 

Kreativna radionica

 

Osim svakodnevnog aktivnog sudjelovanja u životu jaslica, roditelji su prošlog četvrtka sudjelovali i na kreativnoj radionici. Proizvodi koje su zajedno s odgojiteljicama izradili humanitarni su doprinos udruzi „Kamenčići“.

 

                   

 

Edukativna radionica 3R


Edukativna radionica 3R (Reduce, Reuse, Recycle) upotrebe papira, u suradnji s Javnom ustanovom “Nacionalni park Krka”.
Na radionici su sudjelovali predškolci odgojne skupine Perunike ( odgojiteljice Dubravka Juras-Grgurev, Antonija Meštrov ) , te predškolci odgojne skupine Mansarda ( odgojiteljice Ivana Milutin, Anita Strika, Anita Kolanović )

 

Djeca su od novinskog papira izrađivala slike (kidali papir, namakali u vodi, usitnjavali štapnim mikserom, cijedili, lijepili papirnate maramice – deoupage, posipali glitter prahom i na vrh stavljali končić na koji će se slika moći objesiti).

Aktivnost se nastavila izrađivanjem perlica od papire gdje su djeca kidala papirnate trake, zatim ih prošla ljepilom i namotavala. Na taj način dobila su duguljaste perlice koje su zatim nizali na konop te je svatko napravio vlastitu ogrlicu od papirnatih perlica.

Jedna od aktivnost bila je i izrada visećih kuglica od tankog plastičnog papira. Djeca su 7 plastičnih papira složili jedan na drugi i preklapali kao lepezu, na sredinu su vezali konopcem i rastvorili papir tako da su dobili oblik kugle.

 

Djeca su naučila na koje načine možemo upotrijebiti papir, kako ga možemo upotrijebiti da bi stvorili nešto novo i zanimljivo. Također, su naučili uzročno-posljedične veze između bacanja otpada u prirodi (npr. novinski papir koji je puno opasnog olova se baci u more, pojede ga riba, a mi kasnije jedemo tu ribu).Djeca su upoznata sa načinom kako treba sortirati otpad.

 

         

 

 

 

Posjet Muzeju grada Šibenika

 

 Djeca predškolci , odgojne skupine Mansarda ( odgojiteljice Ivana Milutin, Anita Strika, Anita Kolanović ) posjetili su muzej i to izložbu „Dječje igračke Hrvatske baštine“.
Izložba je bila odlična, djeca zainteresirana i oduševljena bogatstvom i prezentacijom igračaka.
U sklopu ove izložbe prožela se i još jedna aktivnost-bojanja starog nakita koji su djeca kasnije, u originalu, prepoznavali u vitrinama muzeja.

 

       

     

 

 

 

Posjet Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić

 

U  dogovoru sa Gradskom knjižnicom Juraj Šižgorić, djeca odgojnih skupina Mansarda ( odgojiteljice Ivana Milutin, Anita Strika, Anita Kolanović ) posjetila su knjižnicu. Djeca su na samom početku prošetala svim odjelima knjižnice uz odličnu animaciju samih djelatnica.
Na kraju su djeca igrala igru “Zašto volim svoju mamu”.
Druženje  je prošlo brzo, bilo je jako zanimljivo, pa smo u dogovoru sa djecom, odlučili uskoro ponoviti ovu posjetu.
Hvala Gradskoj knjižnici i njenim djelatnicima na ovom prekrasnom iskustvu.

 

           

 

Posjet književnika i pjesnika Dinka Škevina

 

U sklopu naseg projekta  “Stihovnica” , organizirali smo posjet pjesnika i knjizevnika Dinka Škevina.
Gospodin Dinko posjetio je dvije vrtićke skupine na Mansardi i to skupinu odgojiteljice Ivane Milutin, te skupinu Anite Kolanović i Anite Strike.
Djeca su se igrala stihovima, barba Dinko je čitao svoje poznate stihove, a i napisane stihove za svako dijete.
To je bilo pravo iznenadenje!
Druženje je proteklo u veselom, ugodnom i opustenom  ozracju, a djecu je barba Dinko, zajedno sa njihovim odgojiteljicama,
motivirao da i sama uz pomoć svojih roditeljima napisu neke stihove i poigraju se rimom.
Vjerujemo da cemo nastaviti i dalje ovu lijepu suradnju sa gospodinom Dinkom.
Veliko hvala na posjeti.

             

 

 

Božićna radionica u skupini malih “engleza”

 

Djeca, roditelji i odgojiteljice, skupine koja radi i uči na engleskom jeziku, održali su prigodnu božićnu radionicu na temu. “X-mas workshops”.
Na samom pocetku, djeca su otpjevala nekoliko pjesmica na engleskom jeziku te svim prisutnima, poželjela Sretan Bozic i Novu godinu.
Nakon uvodnog dijela, zajedno s roditeljima krenulo se u izrađivanje prigodnih ukrasa.
Tako su nastajali likovi iz prica o kojima su djeca usvajala znanja kroz dvanaesti mjesec, a odnose se na tradicionalne price “Gingerbread boy”,”Little Christmas Tree” i “The Snowman”.
Radionice se protekle u ugodnom i veselom raspolozenju.
Zahvaljujemo od srca svoj djeci i njihovim roditeljima koji su se odazvali ovom našem druženju.

                   

Blagdanske aktivnosti u jaslicama

 

                 

 

 

 

To Top