Petra Preradovića 16, 22000 Šibenik

TEL: 022 215-225

 Vrtić: 9,5 satni boravak 6:30-16:00/16:30

 Voditeljica: Snježana Peran

 ODJEL za rad s djecom s teškoćama u razvoju: 022 330-737

 

 

NP Krka –  Mali čuvari prirode

 

17. listopada u posjet su nam došli djelatnici NP Krka, te nam održali radionicu edukativnog sadržaja sa temom „Mali čuvari prirode“. Često surađujemo i u posjet pozivamo djelatnike NP Krka, da bi i sa vanjskim suradnicima radili šta više i šta češće na osvještavanju i educiranju najmlađih u potrebi za očuvanjem biljnog i životinjskog svijeta koji nas okružuje.
Djeca su sa zanimanjem pratila sve šta su im pričali, postavljali su pitanja i pričala su o nekim svojim iskustvima, kad su sa roditeljima i sami bili u posjeti NP Krka.

 

         

 

 Upoznavanje sa zanimanjem – ZUBAR

 

Posjetio nas je roditelj, tata Mirko Laškarin, čije je zanimanje ZUBAR. Neka su djeca već upoznata sa tim zanimanjem, a neka su se po prvi put susrela sa zubarom, naravno bez zubarske stolice, ordinacije i svega što ponekad plaši djecu. Malo smo pričali i malo učili o prevenciji karijesa, saznali šta su mliječni, a šta trajni zubići, kad počinju prvi mliječni zubi ispadati, da li je dobro “klimati” zub, naučili smo i pokazali zatim na modelu zubala kako se pravilno peru zubi, koja je hrana ” dobra” za zube, a koja “ne”. Pitali smo da li dolazi svima ista zubić vila , potom smo saznali koliko ima mliječnih zubi, a koliko ćemo imati kad budemo veliki, da li je teško biti zubar…???
Djeca su bila radoznala, zainteresirana i najvažnije, ohrabrena za svoj novi ili prvi posjet zubaru.
Ovim putem zahvaljujemo tati Mirku, na strpljenju i želji da nas posjeti i strpljivo nam odgovori na sva postavljena pitanja.

 

               

 Jesenska svečanost

Uz pjesmu, scenske igre, ritmičke igre, tetu Jesenku, plesom i čašćenjem, proslavili smo Jesensku svečanost.

 

           

 

Dani kruha

U rano jutro počele su pripreme za proslavu Dana kruha. Proslavili smo pjesmom, scenskom igrom, plesom i na kraju čašćenjem svime što smo sami pripremili.

 

                                 

Izložba “Naše borše”

 

D.V. ” Jutro” i D.V. “Radost”  sudjelovali su u izložbi “Naše borše”, u našoj gradskoj knjižnici, te je dramska skupina D.V. “Jutro” izvela i prigodni skeč.

 

                                

Posjet Osnovnoj školi „Juraj Šižgorić“

Kao jedna od posljednjih priprema za odlazak u školu; djeca predškolci, posjetili su prvi razred Osnovne škole „Juraj Šižgorić“, učiteljice Helene Šarić.
Djeca su razgledavala školu, školske hodnike, učionicu, sjedila su u klupama, družila se sa prvašićima, pisala na školskoj ploči, a uzbuđenju nije bilo kraja.
Ovim putem zahvaljujemo se prvašićima i njihovoj učiteljici na srdačnom, veselom i nezaboravnom druženju.

 

        

Izlet u Skradin

Samo putovanje autobusom, za djecu je poseban doživljaj. A tek ruksaci puni sokića, slatkiša, sendvića, jedva čekaju kad će biti otvoreni .
U Skradinu djeca su razgledala gradić, sve njegove ljepote. Šetala su rivom i gledali labudove, a u parku je organiziran cijeli niz tradicionalnih igara.

 

 

                                       

 

 

Tradicionalni božićni posjet DV”Jutro” – “Cvjetnom domu”

Susret različitih generacija, tradicionalno traje već niz godina.
Svojom posjetom u doba blagdana i blagdanskog darivanja, djeca DV „Jutro“ i njihove odgojiteljice, svojim slatkim poklonima, igrokazima, pjesmom i plesom, razveseljavaju štićenike „Cvjetnog doma“ u našem gradu.
Posjet je to prepun raznih pozitivnih emocija, kako s dječje strane, tako i od strane baka i djedova.
Radujemo se novom susretu slijedeće godine.
Sretan vam Božić i Nova godina, drage bake i djedovi, vidimo se opet.

 

                                                 

To Top