Mandalinskih žrtava 2, 22000 Šibenik

TEL: 022 338-660

Vrtić: 9.5 satni boravak 6:30-16:00/16 30

Voditeljica: Sanja Topić

 

 

 

Dan Planete Zemlje

 

U cjelini o pticama stanaricama težište smo stavili na susjede nam galebove i nakon razgovora,  priča, proučavanja i promatranja,  kaširanjem smo napravili galeba Martina. 

Dan planeta Zemlje obilježili smo kopanjem,  nabavkom sadnica i sađenjem cvijeća na malom zemljanom pojasu ispred vrtića.  Sad se svakodnevno moramo pobrinuti da ih zalijemo. Briga o našoj planeti počinje u najranijoj dobi.

 

 

                          

 

 

 

Putovanje vlakom

 

U sklopu projekta “Vlakovi”, obavili smo i naše prvo putovanje do Perkovića i natrag  uz puno novih saznanja, pojava, pojmova, druzenja, veselja, pjesme ali i predaha uz okrepu.  Dječjoj sreći nije bilo kraja, jer ovo putovanje je jedno sasvim novo iskustvo u njihovim malim životima.

 

 

                  

 

 

 

Ukrašavanje na Adventuri

 

Na ovogodišnjoj Adventuri 2017g. dobili smo čempres kojeg smo trebali ukrasiti. Ukrasima koji su nastali na našoj Božićnoj radionici, to smo i napravili. Dok smo ukrašavali čempres naišao je glavom i bradom Djed Božićnjak , koji je na opće oduševljenje djece, podijelio prigodne kapice.
U našem đardinu, počastili smo se fritulama, te smo proveli jutro uz ples i pjesmu.

 

 

                    

 

 

Proslava Svetog Nikole

 

Proslavi Svetog Nikole, odnosno njegovom dolasku u naš vrtić, predhodio je niz aktivnosti i priprema za sam događaj. Tata Jajaš bio je naš Sveti Nikola i od srca mu zahvaljujemo i ovim putem. Tata Šišak, angažirao je vatrogasni kamion, te vatrogasce koji su uz bučnu najavu doveli  Svetog Nikolu pred naša vrata. Zahvaljujemo i njima, jer neprocjenjiv je izraz lica djece koja su sve to promatrala.
Zahvaljujemo se i vrijednim mamama Kulaš, Filipi, Rončević i Šišak, sa kojima smo se sastajali u popodnevnim satima i uvježbavali scenski nastup za predstave „Tri dobre djevojčice“, te „ Zločesti krampus“.
Odgajateljica Veronika, naša asistentica, utjelovila je lik anđela i zajedno sa mamama izvela scenski nastup.
Radost isčekivanja, doživljaj neubičajenog dolaska Svetog Nikole, veselje zbog skromnih poklončića, pjesme, recitacije, brojalice, muzičke igre, druženje sa Nikolom, predstave, sve je to obilježilo blagdanske dane i do neslućenih granica ozarilo dječja lica.
I na kraju zahvaljujemo tati Kulaš, koji je sve te događaje ovjekovječio sa fotografijama i video zapisom, te svakom djetetu, a i njihovim odgojiteljicama i na takav način stvorio trajnu uspomenu.
Hvala svima, srca su nam puna.

 

                                                                   

 

Božićna  radionica

 

05.12. u našoj sobi dnevnog boravka, održali smo Božićnu radionicu sa djecom i njihovim roditeljima. Odaziv roditelja za prikupljanje potrebnog materijala, do samog prisustva na radionici bio je odličan.
Posebna zahvala ide tati Jajaš, mami Vrcić šta su nam pripremili drvene oblutke, koji su poslužili kao stalci za razne figurice životinja i patuljaka, te kao viseći ukrasi za jelku, te mami Lokas za odljeve gipsanih anđela.
Zahvaljujemo i mamama Banovac, Šišak, Matić, Filipi, Blaće, Vrcić, te onim mamama koje su na radionicu poslale vrijedne tate Protega, Stamatović i Kulaš, na materijalima koje su obogatile rad, gliteri, ukrasne trakice, škarice, ljepila, sprejevi, salvete, šljokice i sva ona čudesa koja su potrebna da konačni proizvod bude raznolik i zanimljiv.

 

 

                    

 

 Vlakovi

 

U sklopu projekta „Vlak“   posjetili smo željezničku postaju u našem gradu. Upoznali smo se sa prugom, tračnicama, pragovima, lokomotivom, vagonima, šalterom za prodaju karata, čekaonicom…
Iako naša postaja nije bogata sa vlakovima, mi smo izabrali trenutak kad je jedan od rijetkih vlakova stigao, te dječjoj sreći nije bilo kraja kad nam je otpremnik vlakova dozvolio da uđemo u vagon, sjednemo, da upoznamo konduktera, vlakovođu.

 

 

                       

 

 

Aktivnosti bilo u vrtiću, bilo vani

 

 

        

 

 

Jesenska svečanost

 

Jesen je pokucala na naše prozore, a zbog kiše nismo mogli ići vani, zato smo jesen pustili unutra.

 

              

 Predstava  “Mačak, pjetlić i lija”

 

Za prvu predstavu spremni smo mi, kombijem putovati, drugi vrtić posjetiti i predstavu doživjeti.

 

        

 

Dani kruha

 

PEKAR MALI BIT ĆU JA

TRA – LA- LA, TRA- LA – LA

MIJEŠAM VODU, BRAŠNO SOL

I NA KRAJU MALO KVASA. (NASTALA JE ZA KRUH MASA)

NEŠTO U VRTIĆU,  NEŠTO U PEKI, NEŠTO U TAVI

TAKO SE KOD NAS KRUH SLAVI.

 

              

Posjet Svetog Nikole

 

I ove nas je godine posjetio Sveti Nikola i podijelio nam prigodne darove.
Malo smo se družili, puno pričali, pjevali i smijali se.
Sveti nam je Nikola obećao da će nas i slijedeće godine posjetiti u našem vrtiću.

 

                                                                                                   

Božićna radionica s roditeljima i djecom

 

I ove smo godine održali božićnu radionicu s roditeljima i djecom.
Doista smo oduševljeni brojem roditelja koji su se odazvali na ovu našu radionicu.

U veseloj i opuštenoj atmosferi,  izrađivali smo okvire za fotografije djece, zatim čestitke, te ukrašavali šiške i papirnate jelkice.
Radujemo se nekom novom našem ugodnom druženju i zahvaljujemo svima koji su bili dio ovog blagdanskog druženja.

 

         

 

To Top