Međunarodni Dan obitelji

15.svibnja obilježava se Međunarodni dan obitelji. Proglasili su ga Ujedinjeni narodi 1989. god. a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. god. pod sloganom: “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”

Obilježit ćemo ga tako što ćemo se prisjetiti da je obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade neki novi svijet. 

Važno nam je osvjestiti koliko je obitelj važna i koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake i djedovi… Svi su oni dio svakog pojedinog ljudskog bića i svi su oni važni u razvoju osobnosti pojedinca.

Stoga vas pozivamo da proslavite ovaj dan u zajedništvu, vezanosti i ljubavi koju osjećate jedni prema drugima u zajedničkim aktivnostima i uživanju jedni u drugima. Zajednička nota svim obiteljima je ljubav, a ljubav u obiteljima je beskrajna. Čuvajmo obitelj. Sjetimo se koliko nam znače svi članovi naše obitelji i koliko je obitelj važna.

Sretan Vam Međunarodni dan obitelji!


      

      

      

   Pripremile : odgojitelj u vjeri Sanja Lelas i odgojiteljica Robertina Goger,  vjerska skupina Anđeli, DV Vidici

 

No Comments

Comments are closed.

To Top