Nastup djecjeg zbora “Cvrcak” u Lisinskom


” Kad je Arsen bija dite”- naziv je pjesme koju su članovi dječjeg zbora „Cvrčak“ izveli na ovogodišnjem Hrvatskom dječjem festivalu, održanom ove nedjelje u dvorani Lisinski.
Iako je sudjelovanje najmlađih šibenskih pjevača na ovoj manifestaciji dugogodišnja tradicija, ove godine sigurno su imali dvostruki razlog za slavlje i osjećaj ponosa. Naime, mali su “cvrčci ” i “cvrčkice” na ovom dječjem festivalu bili jedini  predstavnici Šibensko-kninske županije, čak štovise, jedni od rijetkih predstavnika dječjih zborova iz dalmatinskih županija.
Ovogodišnji je nastup bio obojan i posebnim nadahnućem, jer pjevali su pjesmu posvećenu velikom Arsenu Dediću i njegovom djetinjstvu. I na taj način svima poslali poruku kako šibenska djeca neće zaboraviti velikog umjetnika, čije su pjesme uvijek pjevali s posebnim osjećajem.
Zadovoljstvo nakon nastupa u Zagrebu nisu krile autorice stihova i glazbe, Maja Gulin, ravnateljica DV „Šibenska maslina“ i Sonja Batur, dirigentica zbora:
Članovi zbora su djeca iz predškolskih ustanova „Smilje“ i „Šibenska maslina“. Presretne smo jer su djeca s posebnim nadahnućem otpjevala pjesmu napisanu u čast velikog umjetnika koji je u u prošlosti rado poklanjao „Cvrčku“ svoje skladbe. Nakon Arsenovog “Sniga u Šibeniku”, pjesme koju je poklonio zboru za 30-tu godišnjicu djelovanja, i njegovih ostalih pjesama, ne sumnjamo kako će pjesmu “Kad je Arsen bija dite”, naša publika slušati s velikim zadovoljstvom-izjavile su autorice pjesme nakon nastupa u dvorani Lisinski.
U zboru koji će za nekoliko godina slaviti veliki jubilej, 35 godina djelovanja, pjevaju mališani iz dvaju gradskih predškolskih ustanova, DV „Šibenska maslina“ i DV „Smilje“. Nastup u Zagrebu uvertira je brojnim nastupima koje pripremaju za 2018 godinu. Poznavajući “cvrčke” i njihovo dosadašnje djelovanje, sigurno možemo očekivati  lijepe glazbene trenutke i nadahnute nastupe.

 

                          

No Comments

Enroll Your Words

To Top