Poziv za radionicu-Suvremeno roditeljstvo

Radionica „Suvremeno roditeljstvo“

 

Prve godine života su vrijeme u kojem, osim tjelesnog razvoja, dolazi do intenzivnog psihološkog, emocionalnog, socijalnog i intelektualnog sazrijevanja. To sazrijevanje zahtjeva određene uvjete, pri čemu značajnu ulogu ima interakcija roditelja/skrbnika i djeteta. Deprivacija, nezadovoljavajuća ili povređujuća interacija s puno grubosti, vikanja, ignoriranja djeteta i emocionalne hladnoće onemogućava ostvarivanje razvojnih potencijala što se ogleda u problemima u ponašanju djeteta, kasnije odrasle osobe. Različiti su razlozi zbog kojih mladi počinju s konzumiranjem sredstava ovisnosti, međutim zadovoljavajući odnos roditelja i djeteta uz pravilno postavljanje pravila i granica ima pozitivne učinke na razvoj djeteta te smanjuje vjerojatnost konzumacije različitih psihoaktivnih tvari. Iz navedenih razloga, Odjel za zaštitu mentalnog zdravlja, prevencije i izvanbolničkog liječenja ovisnosti (Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije) organizzira radionicu za roditelje pod nazivom „Suvremeno roditeljstvo“.

Cilj radionice:

Istaknuti razlike u odgoju nekada i danas, potaknuti roditelje da je usmjere prema pozitivnom discipliniranju koje dijete uči odgovornosti, kreativnosti, te pozitivno utječe na razvoj kompetentnosti i jača samopouzdanje.

Specifični ciljevi radionice:

1.Osvjestiti koji stil roditeljstva koriste i kako ga prilagoditi onom za njih i djecu korisnom

2.Usmjeriti roditelje prema postavljanju pravila i granica na pravilan način

3.Naglasiti određene disciplinske tehnike na konkretnim primjerima

4.Potaknuti roditelje da svoju djecu čuju, a ne samo slušaju

Radionica je dio projekta „Pozitivan stav“ kojem se nositelj Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije uz partnera Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“. Radionicu podržavaju i financiraju Ministarstvo zdravstva, Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i Šibensko-kninska županija.

POZIV NA RADIONICU DV VIDICI

POZIV NA RADIONICU DV KUĆICA

No Comments

Enroll Your Words

To Top